Güvenlik TV Bölüm 15 – Gündemdeki Olaylar

Güvenlik TV’nin 15. bölümü ile karşınızdayız!

Güvenlik TV’de verdiğimiz ara sırasında stüdyomuzu genişlettik. Yeni stüdyonun bize ses düzeni ve gerektiğinde 4. konuğu ağırlayabilme olanakları sağlamasını umuyoruz.

Güvenlik TV’nin bu bölümünde bilişim güvenliği dünyasında geçtiğimiz son 2 hafta meydana gelen ve ses getiren olayları konuştuk. Biz sohbet ederken keyif aldık, umarız sizler de dinlerken keyif alırsınız. İyi seyirler.

Konuştuğumuz haberlere ilişkin notlara ve referanslara  bölüm notlarından ulaşabilirsiniz: http://guvenliktv.org/2012/09/bolum-notlari-bolum-15.html

Görüş ve önerileriniz için [email protected] adresine mail atabilirsiniz. Güvenlik TV’yi Twitter’dan takip etmek için @guvenliktv

One Comment

  1. Yeni bölümü anca izleme fırsatım oldu, teşekkür etmek isterim sertan hocam ve halil hocam. Artık gündemi sizi izleyerek takip etmekteyim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Biraz güvenlik dışı olacak ancak konu ilk başta java ardından oracle dan açılmışken, bildiğiniz gibi oracle mysql de satın aldı. Üniversite de öğretmenin, açık kaynak kodu desteklediğim için bana mysql geleceği ne olacak diye bir soru yöneltmişti bende kendi adıma cevap vermiştim ancak kendisine göre oracle geleceği için mysql önünü kapatmak için satın aldığını düşünüyor. Bense java yı nasıl satın alıp sistemlerini javaya geçirdiği gibi mysql de küçük ve orta ölçekli veri tabanı adına geleceğinin daha parlak olacağını düşünüyorum. Nasıl ki ne kadar sık sık güvenlik patchleri yayınlayarak yine bir güvenlik açığı dedirtsede oracle daha iyi bir gelecek için ilerlediğini düşünüyorum. Zaten microsoft tan sonra en zengin şirket olduğunu söyleyenler var ki zaten bencede öyle. Siz oracle-java-mysql noktasının geleceği adına ne düşünüyorsunuz?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.